Biblia ascunsa (2)

Tablou cu pacat

Tablou cu pacat

Am auzit cu totii de Sodoma si de Gomora. De la scoala, de la Biserica, din scandarile impotriva homosexualilor, din tot felul de locuri. Si mai stim ca din toate cele doua cetati distruse de Domnul, au scapat doar Lot, cele doua fiice ale lui si nevasta-sa – care s-a transformat in stalp de sare, deci degeaba a scapat.

Povestea cul Lot e un pic mai ampla de atat. Incepe cand doi ingeri se duc la Sodoma – deghizati in oameni – si se cazeaza la Lot acasa. Seara, toti oamenii din cetate, dar absolut toti, vin la Lot acasa si-i cer sa li-i dea pe cei doi vizitatori pentru a-i iubi anal.

Lot, fiind o gazda cuviincioasa si cu frica de Dumnezeu, raspunde:

“Nu, fraţii mei, să nu faceţi nici un rău.

Am eu două fete, care n-au cunoscut încă bărbat; mai degrabă vi le scot pe acelea, să faceţi cu ele ce veţi vrea, numai Oamenilor acelora să nu le faceţi nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperişul casei mele!”

In caz ca n-ati prins ideea sau ati citit prea repede, sa va explic. Lot, un barbat drept si credincios – de-aia a si scapat cand s-a dus dracu’ cetatea – le ofera cetatenilor dornici de viol pe ce le doua fiice virgine ale sale pentru a face orice vor vrea cu ele. Ei, asa gazda zic si eu.

In fine, inainteaza povestea, scapa Lot cu cele doua fiice – refuzate de cetatenii dornici de anus ingeresc – si se refugiaza intr-o pestera. Si pentru ca pe langa pestera nu era niciun barbat, ce puteau sa faca fetele cand li s-a facut pofta de cuc? Pai, au zis asa:

Atunci a zis fata cea mai mare către cea mai mică: “Tatăl nostru e bătrân şi nu-i nimeni în ţinutul acesta, care să intre la noi, cum e obiceiul pământului.

Haidem dar să îmbătăm pe tatăl nostru cu vin şi să ne culcăm cu el şi să ne ridicăm urmaşi dintr-însul!”

[...]

Iar a doua zi a zis cea mai în vârstă către cea mai tânără: “Iată, eu am dormit astă-noapte cu tatăl meu; să-l îmbătăm cu vin şi în noaptea aceasta şi să intri şi tu să dormi cu el ca să ne ridicăm urmaşi din tatăl nostru!”

[...]

Şi au rămas amândouă fetele lui Lot grele de la tatăl lor.

Si acum sa te tii acum pedeapsa divina! A venit Domnu’ si le-a blestemat, le-a innodat tatele, le-a dat lepra, le-a… Nu, nimic din toate acestea. Atunci poate s-a suparat Lot si le-a aruncat de pe stanca, le-a batut cu pietre, le-a tras pe roata, le-a… Nu, nici astea nu s-au intamplat. Fiecare din fete a nascut cate un baiat, pe Moab si Ben-Ammi, care sunt la randul lor tatii Moabitilor si Amonitilor.

Acestia sunt oamenii drepti salvati de Ingerii Domnului din cetatea Sodomei. Ei sunt prezentati drept pilde de morala si etica pentru noi.

Comentezi, deci existi