Neuronul din slanina

Am constatat un lucru. Intelepciunea si inteligenta sunt direct proportionale cu stratul de grasime.

Eu, de exemplu, sunt clar sunt mai destept ca acu’ vreo 10 ani. Fata de tinerete, acum am 15 kile in plus.

Andrei Plesu plezneste de cultura si intelepciune dintotdeauna. Pe partea ailalta, colegul Appolinaire a slabit vreo 15 kile asa ca scrie de rupe. Pe aceeasi parte, Mircea Badea e mereu slab si – el zice ca din cauza de sport – nu cred ca are sanse sa devina grasunel nici macar la batranete.

Evolutie

Evolutie

Adrian Severin parea baiat destept acum multa vreme, acum ca a slabit e clar mai prost decat atunci cand era gras. Probabil de la foame are vedenii cu fascisti si lovituri de stat. Sau ceva de genul, a inceput sa mi se zbata un ochi de nervi si n-am putut sa citesc pana la capat.

Poate tot de foame domnul Severin a acceptat o spaga serioasa pentru a face nu stiu ce in Parlamentul European. Intr-un moment de neatentie – probabil cu gandul la eclere – a acceptat banii oferiti de reporterii cautatori de spagari.

Dupa o cura de slabire, orice om ramane cu un exces de piele. Care piele cateodata se ingroasa si acopera corpul ca o armura. Ii numim pe acesti indivizi oameni cu obraz gros, desi ei au pielea la fel de groasa din cap pana in picioare. De ce ai fi suprins atunci ca un om cu obraz atat de gros nu-si da demisia dupa ce e prins cu spaga-n cont? Sau de ce ai fi surpins ca acelasi om le da altora lectii de morala?

Cumva cred ca niste neuroni – care ajuta sa ai simtul masurii, simtul ridicolului si bun simt in general – stau in sunca. Altfel nu-mi explic ce se intampla cu Adrian Severin. Doar cand ma uit la el si la cariera lui ma cutremur la gandul ca nu cumva sa slabesc din greseala.

Comentezi, deci existi